HTML

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

Hirdetés

Mi ez?

A BlogOlló agyafúrt és egyben fantáziadús kifejezés a blog, illetve az olló szó összetételével arra próbál célozni, hogy egy "blogoló" írja. Az olló elnevezésű szerszámhoz semmi köze, bármiféle egyezés ezzel az eszközzel csupán a véletlen műve. Egyébként jelzi az író hatalmas fantáziáját, ami akkor ütött belé amikor megkérdezte tőle a blog, hogy hogy hívják majd őt. Fogok majd ide írni mindenféle agyleépítő baromságot, de egyaránt megtalálhatóak lesznek itt igen komoly hangvételű elmélkedések is. Tulajdonképpen ez a blog egyáltalán nem értetek van, hanem értem, hogy szórakoztassam magam punnyadós kedvemben. Ha megnézed akkor még hasznosan is töltöttem az időmet.

Keresés

 

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • Julian: @UDM: Pegida Hungary (2015.04.03. 20:39) Alapítsunk pártot!
  • Mihály Károlyi: nekem pont olyan egerem van amiről a téma szól azzal a különbséggel hogy usb 2.0ás kivitel. ha jól... (2013.06.27. 05:38) Trust - A megbízható egér
  • gyopar-: Néhány balfék biztos kimagyarázza, hogy miért jó ez a könyv. Már várom, komolyan... (2010.07.28. 14:42) Egy tényleg kaki könyv
  • just_another_zombie: én csatlakoznék :) ...végre egy pártprogram, aminek van értelme :) (2009.12.19. 14:10) Írtsuk ki a dohányosokat!
  • Advocatus_Diaboli: A kárcásony meg és a hűsvét sem magyar ünnep. :-) Azokkal miért nincs bajotok. Sőt a kereszténység... (2009.08.26. 13:00) Helló ween!

B***cs

2007.08.13. 00:07 blogollo


Nem merem kiírni. Látja mindenki a képen, akinek van mersze odanézni. Számomra ez a hely szörnyű. Maga a megtestesült unalom. Kíváncsi lennék hányan hallottatok erről a településről. Nem lepődnék meg, ha most hirtelen bogáncsnak vagy bográcsnak olvastad. B***cs? Milyen név ez már? - még csillagok nélkül is béna.


Miért is utálom én ezt a helyet ennyire?

Mit szeressek benne? Tudni kell róla, hogy ez egy kis falu BAZ MEGyében. Egertől 17 km-re. Nincs ott semmi. Vagy hát bocsánat, tulajdonképpen a B***cs szó hallatán mindenkinek a nagy termálfürdőjére kéne gondolnia. De hát nem gondolunk, mert vagy 10 km-re sincs tőle Mezőkövesd, ahol aztán lehet fürödni. A b***csi strand egy szar. Átlag életkor 60 év. Nem mintha számítana, csakhogy eltudjátok képzelni. Persze, persze nem az a lényeg, hanem a gyógyvíz. Gyógy, gyógy ugyan mitől gyógy? Ki gyógyult már meg attól a víztől? Tehát a standon gyakorlatilag 5 medence található. De általában ketté van osztva, és az egyik részében 38 fokos a víz, a másikban meg mondjuk csak fagyos 36 fok van. Sima átlagos meszelt medencék, no csempe. 2 medence már eljutott mondjuk a csempézésig. Az egyik az egy sima medence átlagos 130 centis langyos vízzel, teljesen ideális. Az egyetlen mendence - a kedvencem, már ha beszélhetünk kedvencről ezzel a témával kapcsolatban. Van 3 cső amiből zúdúl a hátadra a víz. Menjünk tovább az egyik ikermedencéhez. Meleg gyógyvíz, szélén lépcső van benne, hogy lehessen tesznyülni. Mindig tele van, közepe üres, csak a szélén ülnek. Tiszta pocséklás. Na neki van még egy ikertesója, ugyanez csak melegebb 2 fokkal. Van még egy ilyen ikermedence, aminek érdekes alakja van, összenyomott csontra emlékeztett felülről. Semmi extra, lehet benne ülni. Van még egy úszómedence, ami kicsi. És még nekem is leér a lábam éppenhogy. A másik felében 80 centi feneketlen mélység alján már csempézett a felület. Úszómedence tehát hideg. Úgy a jó. A végére hagytam a legjobbat. A gyerekmedencét. Nagy sajnálattal töltött el amikor megláttam, hogy csak 10 éves korig használható, mert az a medence nyújtotta látszólag a legnagyobb élményt. Félbe vágott óriás strandlapba, amiről kötél lóg le és rálehet mászni. Hmmmm, jaj de kipróbálnám. Már azon gondolkoztam, hogy éjszaka betörök vagy hogy odébb lököm a felügyelőnénit és felmászok a strandlabda tetejére. Figyelem! Csúcspoén következik: van a strandon továbbá csúszda. Szép nagy, messziről látni. De közelebb már kár menni. Valamilyen rejtélyes okból kifolyólag a medence hiányzik. Nincs. A közvetlen közelébe nincs egyse. Fel megy rá az ember aztán zutty a semmibe. Le is van zárva. Igazolom, hogy évek óta. Egyszer a strandon a pincér mondta, hogy úgy képzelték, hogy nem is kell ahhoz medence, csak lecsúsznak oszt szevasz, víz az nem kell. Tévedtek, mert rögtön bezárták. Hát ennyit a strandról.

Mi ezzel a baj? Semmi. Egy sima átlagos strand. Van meleg büdös víz. Ami termál meg biztos nagyon jó is. Aki ott lakik járjon el rendszeresen. No de kérem, az hogy külföldről járnak oda emberek, amikor egy köpetre van Mezőkövesd meg Eger, azért az már poén. Szégyellem magam, hogy ilyen kép fog kialakulni a turistákban a magyar strandokról. Amúgy a faluban meg nincs semmi. De van, van, tényleg. Boros pince a falu határában, ahol szintetizátorozik Szintiboy borozás közben. Fasza. És most bújjon ki a szög a zsákból, jöjjön a csattanó, a bukfenc:

Hatszor voltam B***cson. Igen. 6! Évente átlag kétszer. Téptem a hajam amikor idén kiderült, hogy valamelyik ökör tanácsára B***csra megyünk osztálykirándulni. Idén végülis csak háromszor voltam. Nem is volt unalmas. Szóval talán kicsit elfogult vagyok a településsel kapcsolatban, de ha félre teszem az unalmas emlékeimet és reálisan nézek a falura egy valamit akkor sem értek. Miért mennek oda a turisták? El lehet menni egyszer egy hétvégére nem azt mondom, annak aki a környéken lakik. Na de ezért eljönni, hogy pont egy ilyen sima faluba csak mert van 5 vízzel teli gödör? Én ha termálfürdeni akarnék elmennék Mezőkövesdre, vagy Egerbe. Jó mondjuk én biztos hülye vagyok. De akkor is. Annyi szép hely van hazánkban.

Emberek! Ájlávbarcika! Tegyünk városunkért! Aki kazincbarcikai velem tart! Hát mi is képesek vagyunk errre, basszameg. Megcsináljuk! Van itt strand, modern csempézett. Még csúszda is van, sőt még medence is van hozzá! És város, nem falu! Már a teszkó is épül. Bejony. Nagyváros ez. Ásunk kútat, biztos van itt is gyógyvíz! Ha meg nincs, hát az se gond. Hozatunk, vazze. Nyitunk borospincéket, felhúzunk pár nyaralót. Vannak itt is szép hegyek, dombok, csónakázótó. BorsodChemet meg leponyvázzuk, hogy ne lássák. Oszt gyühetnek a németek.

[Magamnak: Ezennel megfogadom, hogy sohatöbbé be nem teszem a lábam B***cs község közigazgatási határán belülre. Ha mégis ilyenre vetemednék, azt csak is szabad akaratomból, többszöri arconcsapás után teszem. SOHA!]

1 komment

Címkék: nyár strand bogács

A bejegyzés trackback címe:

https://blogollo.blog.hu/api/trackback/id/tr48138537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dtp · http://cserepfalu.blog.hu 2008.01.21. 11:46:21

Gyere Cserépfaluba legközelebb!
süti beállítások módosítása