HTML

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

Hirdetés

Mi ez?

A BlogOlló agyafúrt és egyben fantáziadús kifejezés a blog, illetve az olló szó összetételével arra próbál célozni, hogy egy "blogoló" írja. Az olló elnevezésű szerszámhoz semmi köze, bármiféle egyezés ezzel az eszközzel csupán a véletlen műve. Egyébként jelzi az író hatalmas fantáziáját, ami akkor ütött belé amikor megkérdezte tőle a blog, hogy hogy hívják majd őt. Fogok majd ide írni mindenféle agyleépítő baromságot, de egyaránt megtalálhatóak lesznek itt igen komoly hangvételű elmélkedések is. Tulajdonképpen ez a blog egyáltalán nem értetek van, hanem értem, hogy szórakoztassam magam punnyadós kedvemben. Ha megnézed akkor még hasznosan is töltöttem az időmet.

Keresés

 

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • Julian: @UDM: Pegida Hungary (2015.04.03. 20:39) Alapítsunk pártot!
  • Mihály Károlyi: nekem pont olyan egerem van amiről a téma szól azzal a különbséggel hogy usb 2.0ás kivitel. ha jól... (2013.06.27. 05:38) Trust - A megbízható egér
  • gyopar-: Néhány balfék biztos kimagyarázza, hogy miért jó ez a könyv. Már várom, komolyan... (2010.07.28. 14:42) Egy tényleg kaki könyv
  • just_another_zombie: én csatlakoznék :) ...végre egy pártprogram, aminek van értelme :) (2009.12.19. 14:10) Írtsuk ki a dohányosokat!
  • Advocatus_Diaboli: A kárcásony meg és a hűsvét sem magyar ünnep. :-) Azokkal miért nincs bajotok. Sőt a kereszténység... (2009.08.26. 13:00) Helló ween!

Csillagok, csillagok, mondjátok meg nekem

2007.11.27. 20:17 blogollo

Horoszkóp. Mindannyiunk számára ismerős. Minden magazin alapkövetelménye, hogy tartalmazza. De még a tévéújságoknak és a napilapoknak is elengedhetetlen tartozéka ez. Ez a...mi is? Vmi csillag meg bolgyók. Meg csillagjegyek is vannak. Asszem. Na jó, de mi köze van ennek az én életemhez? Nem is tudom. Na, hogy is van ez, hogy is van ez? Felvilágosodás alább.

Két opció van. Minimum. Igazat mondanak, vagy nem. A harmadik lehetőség a nemigen. Nem szeretnék befolyásolni senkit (na jó talán egy kicsit:), ezért először nézzük a tényeket. Mutatok nektek pár ugyanazon időszakra, vagy legalábbis egymást fedő időszakra vonatkozó horoszkópokat az internet különböző bugyraiból, önző módon az ikrek csillagjegy előrejelzéseit.

1. Ne hagyja magát elbizonytalanítani egy fontos üzleti ügyben, ugyanis az Ön kezében vannak a nyerő lapok. A hét második felében az eddigieknél kedvezőbb ajánlatokat kaphat ezen a téren. (2007. november 26. - december 1.)

2. Úgy érzed, hogy nagyon sok munkát végzel el, de a lelkesedés már kevés benned. Nagyon fásulttá válhatsz a munkád területén! A magánéletedben is nagyon sok teendő vár, úgy érezheted, hogy mindenki csak a teljesítményt várja el tőled. Titokban azon gondolkozol, hogy miként tehetnél szert egy kis nyugalomra és békére. Ha van rá lehetőséged, akkor utazz el néhány napra! (2007. november 26. - december 2.)

3. Szerelem: A héten ismét fellobban a szívében a féltékenység. Talán nem is teljesen alaptalanul. Ezzel azonban semmit nem old meg, csupán önmagát emészti.
Hivatás: Hirtelen összetorlódnak a teendők. Próbálja meg kiválasztani közülük a legfontosabbat, és már csak azzal foglalkozzon! (2007. november 26. - december 2.)

4. A kedvetlenség dominál hétfőn és kedden - rosszkedvű vagy, akárcsak az emberek körülötted. Az az érzésed, hogy rengeteg vacak dolog vesz körül és a többiek is azért küzdenek, hogy valami végre változzon. Azért nem teljesen igaz, hogy semmi jó sincs az életedben, egyszerűen most negatívan fogod fel a dolgokat.
Szerda vagy csütörtök magasságában már ki is mászol a gödörből és új ötlet-szikrák lobbanak fel benned; közel vagy egy új és hatalmas terv megvalósításához. Ráadásul a többi zsörtölődő ember is messziről elkerül, aki a hét elején megtalált.
A hétvégén kismillió dolgod van, igyekezz mindent időben befejezni. (2007. november 26. - december 2.)

5. A kommunikáció nagyon fontos számodra, úgy is lehet mondani, hogy létkérdés. Most azonban ennek megtapasztalhatod a negatív oldalát is. Kommunikációs hibák miatt nagyon kellemetlen helyzetbe kerülhetsz, olyanba, amiből csak igen nehezen mászhatsz ki. Egyetlen módként kínálkozik, hogy fordíts hátat a múltnak és teljesen új emberek között, tiszta lappal, teljesen új környezetben újrakezdeni az életedet. Ez így kimondva nagyon drasztikusnak hat, és ez jókora próbatétel a számodra. De elég erőd, energiád van ahhoz, hogy szembenézz a nehézségekkel, és ne hagyd, hogy maguk alá gyűrjenek! (2007. november 26. - 2007 december 2.)

6. Elbizonytalanodtál a partnerkapcsolatodat illetően, pedig semmi okod a kétkedésre. Próbálj meg jobban bízni párodban és megjönnek a nyugodt pillanatok számodra. Olyan munkát vállalsz el, amelyet egy kissé rangon alulinak érzel, mégis népszerűséget és elismertséget hozhat. Valamit valamiért... lehet, hogy megéri.
(2007. november 26. - december 2.)

7. Születési bolygója, a Merkur dec. 20-ig a 7-es házában tartózkodik és az életét ötletekkel, információkkal tölti meg. A Mars a pénzházában jár, és jól kapcsolódik a Naphoz, így erőt ad ahhoz, hogy kapcsolatok révén növelhesse bevételét, jövedelmét. Ha szakmai helyzetét meg szeretné erősíteni, itt a cselekvés ideje. A párkapcsolatokat is segítik a kozmikus erőterek. Eljegyzésre, házasságkötésre vagy az esküvő időpontjának kitűzésére kitűnő periódus. A Vénusz az erotikát is irányító 5-ös házában igen élénk, és fellendítheti szívügyekben az önbizalmát, növelheti szexuális aktivitását. (2007. november 26. - 2007. december 2.)

8. Amennyiben bármelyik kategóriájú HETI vagy HAVI horoszkópot szeretnéd megrendelni a fenti kódot, küldd el SMS-ben a 1784 emelt díjas számra, melynek díja 240 Ft + ÁFA, azaz bruttó 288 Ft.
Hát igen. Ahogy így elolvassuk egymás után ezeket a teljesen véletlenszerűen, különböző weboldalakról kiválasztott horoszkópokat, megfigyelhetünk dolgokat. Mindenképp szembetűnő, hogy teljesen különböző dolgokat jövendőlnek. Elsőre. Ha jobban átolvassuk már észrevehetünk némi hasonlóságot. Nézzük meg mikben írnak naggyából megegyezőeket. Elsőként itt van ez a munkamánia.
Nagggyon sok dolgom lesz a héten, ki se látszom a teendőkből. De ez is csak a 2., 3., 4. horoszkópnál lelhető fel. Az 1., 6., 7. előrejelzésnél pedig még sikeres is leszek a munkámban.
Szerelem, láv, párkapcsolat, asszony: 3. szerint féltékeny leszek (Vajon mi van akkor, ha nincs is kire? Erre nem gondoltatok, mi?).  4. meg azt mondja, hogy rossz lesz a kedvem, biztos a féltékenységem miatt. A 6-os összebeszélt 3-assal, mert azt tanácsolja, hogy jobban bízzak a kedveskémben. 7-es szerint meg kitűnő időpont házasságkötéshez. Pompás ötlet! Nem bízom benne, de házasodjak össze vele.
Istenem, most akkor ki mondja meg, hogy mit csináljak? Ezek itt össze-vissza beszélnek. Az kéne még, hogy én döntsem el, mit tegyek.

Nem folytatom tovább az elemzést, de igazából döntő bizonyítékot nem találtam az ügyben. Néhol ugyan valóban felismerhetőek egyezések, bár kérdéses, hogy van-e információs értéke egy olyan állításnak, miszerint sok teendőm lesz. Nektek sok teendőtök van? Sztem itt mindenkinek sok teendője van, aki dolgozik. Én nem gondolom, hogy előre megfogalmazott eshetőségeket szúrnak be véletlenszerűen, de itt vmi bűzlik. Ja a 8. horoszkóp, tényleg. Na most kérem. Pénzért horoszkópot adni. Ez olyan kókleres nekem. Ez olyan, mint amikor egy egyház vagy egy szekta pénzt kér a tagságért.
Hosszú lesz ez az írásom, de szeretnék átfogó képet adni a témáról. Magamnak. Mert hogy ebben a témában mindig bizonytalan voltam.

Gondolkodjunk! Higgyétek el, hasznos. Az asztrológusok a bolygók mozgásaira, csillagok állásaira alapozzák jóslataikat. Szerintük ezek energiái, kölcsönhatásai összefüggésben állnak az ember életével. A Naprendszer összes tömegének 99,87 %-a a Napban, 0,1 %-a a Jupiterben összpontosul, és a fennmaradó töredéken osztozik a többi égitest. Hát hogy a fenébe befolyásolná életünket az a fennmaradó 0,03%?
Az imént az internetről Ollózott horoszkópok mind nyugati típusúak voltak. Ezek azok, amiket mi csak simán horoszkópnak hívunk. Pedig a "színvonalasabb" agysejtkárosító szőkenői magazinokban fellelhetők más kultúrák horoszkópjai is. Ott már aztán belemélyednek a témába rendesen. Ezzel, hogy többfajta csillagjóslást közölnek, le is buktatják magukat. Ismét teszt következik.

Létezik még azték, indiai, indián, kínai és kelta horoszkóp. Megnézem hát hogy a születésem dátuma alapján, ki vagyok én szerintük.
Június 8-án Medárd napján egy gyönyörű szép hajnalon (még mindig itt van előttem) megszülettem.

Az aztékok szerint én nád vagyok. Ők tudják. És szerintük én ilyen vagyok:
"Tele van önbizalommal és büszke lehet belső egyensúlyára. Koncentrál céljaira, ezért legyőzi – olykor-olykor még élvezi is – az akadályokat. Kockáztatja, hogy az elvei miatt veszít népszerűségéből, mégsem enged a céljaiból. Legyen óvatos! Hiába érzi magát kiegyensúlyozottnak, törekvései miatt sokan különcnek nézhetik."
Hááát lehet, hogy kockáztatnám a népszerűségem, de talán könnyebb lenne eldöntenem hogy igazatok van-e, ha nem csak jó tulajdonságokat írnátok.
Az indiaiak egy bikának képzelnek el, és emigyen vélekednek rólam:
"Szüksége van a romantikára. Erősen kötődik a művészetekhez. Nem szereti sem a hanyagságot, sem a kicsinyességet. Sokat dolgozik. Bizalmatlan, nem kedveli a szoros kapcsolatokat. Néha mégis megnyílik mások előtt. Teljes szívvel esik szerelmbe. Ez az egyik leghűségesebb jegy"
Háhá! Hűséges? Ééén? Nem, nem. Az ikrek köztudottan csalfa. De nem az indiaiak szerint. Nézzük mit mondanak az indiánok, akik szerint szarvas vagyok.
"Erénye: sokoldalú, mozgékony. Hátránya: felületes. A szarvas örökké a változatosságot keresi. Belső erő hajtja, hogy új tájakat fedezzen fel magának. A hosszú erőltetett hegymenet azonban nem neki való. Útja során mindenbe belekóstol és nem riad vissza attól sem, ha veszélyes szakadékokat kell átugornia. Érdeklődése sokirányú, talán ez az oka annak is, hogy soha semmire sincs ideje. Gyakran változtatja véleményét, számára ez természetes, ám sohasem érdekből teszi. Következetesség kitartás nem várható el tőle. Hivatása terén megállja a helyét, ha sokoldalúságát kamatoztattja, és ha tevékenysége nem helyhez kötött. Észjárása gyors, könnyen feltalálja magát minden helyzetben, könnyen szót ért mindenkivel, a híreket hozza-viszi."
Ez az, fényezzétek csak az olvasót. Bizony ez szóról szóra így igaz. Egyedül csak a felületességgemmel nem értek egyet;) Komolyra fordítva a szót, tényleg felületes vagyok. Ugyanakkor nem érzem úgy, hogy rólam írták volna. Most ezt hiába írom, úgyse hisztek nekem. De aki nem hiszi, járjon utána.
Tyűűűűűűűh! A keltaiak szerint én Galagonya-ember vagyok. Erre nem számítottam.
"A Galagonya-ember tele van ötletekkel, újításokkal. A jegy szülöttei sokoldalú tehetségek, és életük során könnyen alkalmazkodnak a változásokhoz. Személyes tulajdonságai révén hasonlóak a régi kelta bárdokhoz és druidákhoz, többnyire kíváló előadóművészek, és többnyire szívesen kerülnek befolyásos helyzetbe. Nagy erejük abban áll, hogy tisztában vannak ellenfelük gyöngéivel, ugyanakkor nem könyörtelenek, csupán okos stratégák. A holdónap első két hetében születettek lobbanékonyabb, érzékibb természetűek. Hogy ha egyszer eldöntötték mit tesznek, pozitív tulajdonságaik rendkívűli biztonságot adnak nekik. Az utolsó két hétben születettek egészen másképp közelítenek a dologhoz. Nehezebben kötnek személyes kapcsolatokat és rikábban kötelezik el magukat bármilyen ügy mellett. Pozitív tulajdonságaik tágabb látókört eredményeznek, amely megnyitja előttük elméjük zárt ajtóit."
Nos, én az utolsó két hét szülöttei közé tartozom. Ismét feltűnő, hogy kizárólag pozitív tulajdonságokkal találkozunk, hogy szegény olvasót meg ne sértsék, és így könnyebben fogadják el a leírtakat. Asszongya: szívesen kerülök befolyásos helyzetbe. Hát jóhogy baszki. Továbbá muszáj észrevennem, hogy engem mindenáron olyan embernek akarnak itt feltüntetni az asztrológusok, aki egy hímkurva. Én senkivel nem tudok szorosabb kapcsalatot kialakítani, meg mozgékony vagyok és nem tudok megállapodni, hát csesszék meg! Ez hazugság! Nekem ne magyarázzanak! Csak jobban tudom.
Vannak még a kínaiak. Kínai horoszkóp, vazze. Abban meg végképp nem bízok. Azt mondják a sárgák, hogy kecske vagyok. Vajon miért? Möglássuk...
"Ön kedves és szeretni való. Sokat vár az élettől, igényes, de mindig van Ön mellett valaki, aki segíti, támogatja, megoldja az életét. Egyedül nem is érzi jól magát, szüksége van egy másikra, akihez kötődhet, és gondoskodik Önről. Mindezt jószívűségével hálálja meg, hiszen azért tevékeny és hihetetlen ötletei vannak, amit másokkal - nagyon ügyesen egyébként - meg is valósíthat. Megtévesztő szerénységével bárkit levesz a lábáról. Rengeteg ismerőse van, de csak kevés barátja, viszont akit méltónak lát bizalmára, annak egy életen át társa marad. Érzéki és gyengéd, ösztönös és odaadó. Olyan, akit szeretni és vedelmezni kell."
Rögtön az elején jó mélyen benyal nekem. De itt már legalább nem vagyok kurva. Pont az ellenkezője: "...életen át a társa marad." Fantasztikus megállapítás, és egészen biztos, hogy asztorlógusok egész csoportja tanakodhatott míg rájöttek, hogy szükségem van egy másikra, akihez kötődhetek és hogy egyedül nem érzem jól magam. Tegye fel a kezét az, aki utál bárkihez is kötődni! Gyerünk, bátran! Nem látom a kezeket.

Ha esetleg még ezek után is kétségeitek támadnának, csináltam nektek egy kis tesztet. Kipróbálhatjátok, hogy ráismertek-e saját tulajdonságaitokra. Kattintás után a sima (tehát a nyugati típusú) horoszkóp csillagjegyeinek jellemzéseit olvashatjátok. A csel az benne, hogy nem tudjátok melyik jegyét. Nektek kéne kitalálni. Kattints ide bal egérgombbal, aztán engedd fel a bal egérgombot, s ismerd meg Önmagad!

Összegzésképp pedig, én a következőkre jutottam. Hit kérdése az egész. Magyarul hülyeség az egész. Ám, ha hiszünk benne igaz lehet. Csak én nem akarom, hogy más mondja meg, hogy én ki vagyok. Szörnyen gyáva, naív, bizonytalan egyéniségre vallana ilyenek alapján tájékozódni. Én tudom, hogy ki vagyok. De ha nem tudnám, akkor sem az asztrológusoktól akarnám megtudni. Nekem van saját gondolatom. Nincs szükségem másokéra. Olyanéra főleg nincs, aki még csak nem is ismer. Büszkeséget félre téve sincs más véleményem. Néhol ugyan vannak egyezések, de akkora a hibaszázalék, hogy az csakis a véletlen műve. Pláne, hogy egyszerre több horoszkóp van forgalomban. Könnyen rálehet fogni valakire, hogy ő pl. jószívű. Egy ember jellleme viszont nem ennyiből áll. Lehetetlen  jellemezni még a legegyszerűbb embert is (van olyan egyáltalán?) pár sorban. Sokkal összetettebb és különbözőbb egy személyiség annál, mint sem hogy néhány ostoba kategóriába soroljuk őket. A jóslás része a dolognak egyértelmű csalás. Babonásak az emberek, régen meg még inkább azok voltak. Szeretnének a jövőbe látni. El kéne már fogadni, hogy az lehetetlen. Mégpedig azért, mert a magunk ura vagyunk, és senki nem tudhatja, hogy milyen döntést hozunk a jövőben. A felháborító a dologban pedig az, hogy ezzel pénzt lehet keresni. Hogy ebből emberek gazdagodnak meg. Szerencsétlen hülyék pénzéből, emelt díjas SMS-ekből. Mondjuk, aki hülye haljon meg. Rögtön megoldódna a Föld túlnépesedési problémája:)

Szólj hozzá!

Címkék: asztrológia társadalom horoszkóp hülyítés

A bejegyzés trackback címe:

https://blogollo.blog.hu/api/trackback/id/tr1244726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása