HTML

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

Hirdetés

Mi ez?

A BlogOlló agyafúrt és egyben fantáziadús kifejezés a blog, illetve az olló szó összetételével arra próbál célozni, hogy egy "blogoló" írja. Az olló elnevezésű szerszámhoz semmi köze, bármiféle egyezés ezzel az eszközzel csupán a véletlen műve. Egyébként jelzi az író hatalmas fantáziáját, ami akkor ütött belé amikor megkérdezte tőle a blog, hogy hogy hívják majd őt. Fogok majd ide írni mindenféle agyleépítő baromságot, de egyaránt megtalálhatóak lesznek itt igen komoly hangvételű elmélkedések is. Tulajdonképpen ez a blog egyáltalán nem értetek van, hanem értem, hogy szórakoztassam magam punnyadós kedvemben. Ha megnézed akkor még hasznosan is töltöttem az időmet.

Keresés

 

Naptár

szeptember 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • Julian: @UDM: Pegida Hungary (2015.04.03. 20:39) Alapítsunk pártot!
  • Mihály Károlyi: nekem pont olyan egerem van amiről a téma szól azzal a különbséggel hogy usb 2.0ás kivitel. ha jól... (2013.06.27. 05:38) Trust - A megbízható egér
  • gyopar-: Néhány balfék biztos kimagyarázza, hogy miért jó ez a könyv. Már várom, komolyan... (2010.07.28. 14:42) Egy tényleg kaki könyv
  • just_another_zombie: én csatlakoznék :) ...végre egy pártprogram, aminek van értelme :) (2009.12.19. 14:10) Írtsuk ki a dohányosokat!
  • Advocatus_Diaboli: A kárcásony meg és a hűsvét sem magyar ünnep. :-) Azokkal miért nincs bajotok. Sőt a kereszténység... (2009.08.26. 13:00) Helló ween!

Abszolút kontroll!

2010.03.24. 21:50 blogollo

Gyerekek ez nagyon durva. Sok hülyeséget láttam már. Sok hülye embert. Sok hülyítést. Meg összeesküvés-elméleteket, de ez, ez mindent űberel. Ez...ez... Én nem is tudom mit mondjak.

Van itt szó nanorobotokról, nanokameráról, Istenről, keresztyénekről minden mennyiségben, emberprogramozásról, energiasugárzásról, H1N1-ről, Bushról, RTL Klubról, chipekről, rákról, halhatatlanságról, Tesláról, erkölcstelenségről meg még mit tudom én mi a frászról, de te...ez üt. Ez olyan anyag... És mindez egy 26 perces videóban. Beszarás, komolyan mondom.

Álljon itt néhány idézet kedvcsinálónak:

"A külföldi magyarok sokkal értelmesebbek és sokkal tájékozottabbak és sokkal világosabbak, mint a magyarországi magyarok, mert nekik nincs RTL Klubjuk."

"A HAARP-ról beismerték: energiáját a földbe sugározva földrengéseket gerjeszthetünk!"

"Rengeteg civil fogába és protézisébe építenek a világ bármely pontjáról aktiválható chipeket lehallgatás, droghatás és mérgezés céljából."

"GPS technológiával [...] el tudom pusztítani a rákos sejteket."

Mindez és még sok más videó a Hírháttér nevű fantasztikus oldalon található. Én nem fűzök hozzá semmit, engem teljesen lepadlózott. Annyit mondok, hogy ha már holokauszttagadásért lehet börtönbe kerülni, akkor az ilyen baromságok terjesztéséért miért nem? Ezek komolyan hátráltatják a társadalmi fejlődést. Csúcs.

Na mindegy, ámuljatok testvéreim:

Szólj hozzá!

Címkék: rtl klub videó hülyeség összeesküvés keresztény hírháttér h1n1 nanorobot

KASZA NAPOK 2009 - Látogatottsági rekord

2009.08.24. 14:04 blogollo

Az idén is látgatottsági rekorddal zárult a 2009-es kazincbarcikai Kasza Napok. Az előzetes becslések többszöröse látogatta meg a fesztivált, érkeztek vendégek a világ miden tájáról, összesen 447 457-en. 

A hazai fesztiválok egyre népszerűbbek nincs ez másképp a Kasza Napokkal sem. Évről évre dőlnek meg a rekordok Kazincbarcikán is. A rendezvény színvonalát és az iránta való érdeklődést csak tetőzte, mikor tavaly Kazincbarcika Város Önkormányzata (pontosabban az Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sportközpont) átvette a szervezést a korábbi rendezőktől.

Idén a korábbi évektől eltérően a szervezők több, mint 1 (!) színpaddal várták a kedves érdeklődőket. Ezek közül a Rock 'n' Rock fantázianévre hallgató színpad az Irinyi Sportarána és Szabadidő és Kulturális és Egressy Béni Központban került felállításra. Ez több szempontból is jó döntésnek bizonyult. A szervezők számoltak a hatalmas érdeklődéssel, így mindenki kényelmesen elfért a Tornacsarnokban.

Ahogy azt már tavaly is tapasztalhattuk, a rendezvényt 2009-ben is olyan nagy nemzetközi cégek támogatták, mint Kazincbarcika Város Önkormányzata, így a városlakóknak nem kell tartaniuk attól, hogy a fesztivál teljes költségét a helyiek pénzéből finanszírozzák.

És hogy minek köszönhető ez a rendkívűli érdeklődés? Talán a biztonsági őrök elnéző, ám de precíz munkájának? (Kollegánk minden probléma nélkül bevihette saját AK-47-esét.) Talán. Hiszen ki ne unná már a más fesztiváloknál ismert kellemetlen motozásokat. Én mégis azt hiszem, hogy a siker egyértelműen annak a több száz fellépőnek és egyéb nem zenei jellegű programok színes kavalkádjának köszönhető, nem beszélve az említett helyszín kifogásolhatatlan megválasztásáról.

Szerkesztőségünk további sikeres munkát kíván a szervezőknek, biztosak vagyunk benne, hogy jövőre is hasonló szórakozásban lehet részük a programokra látogatóknak!

Szólj hozzá!

Címkék: pina fesztivál élménybeszámoló kasza kasza napok

Hegyalja Fesztivál 2009 - beszámoló

2009.07.23. 10:58 blogollo

Eddig mindig csak arról a most már nagyon gagyi Kaszáról vagy mi a fenéről számoltam be nektek, de most végre itt egy olyan feszt, ami már igencsak beszámolásraméltó.

Én és kedves barátaim már kedden reggelre megérkeztük a helyszínre, holott csak másnap kezdődött az igazi hóka-móka. Utóbb kiderült, hogy az a "már" az inkább "csak", mivel a Tisza kempingben csak nagy szerencsével találtunk helyet, de az ahhoz képest jó, félig árnyékos terület volt.

Aki még nem járt volna ott, annak szólok pár szót a kempingről. Beszélnek össze-vissza emberek, hogy ott mekkora a mocsok, meg nem lehet lezuhanyozni. Nos, ez baromság. Még a mocsokkal lehet vitatkozni, de könyörgöm ez egy fesztivál és nem valami wellness-hétvége. A lényeg, hogy én egyszersem vártam 10 percnél többet arra, hogy sorra kerüljek zuhanyozni. Lányoknál már más a helyzet, vmi számomra érthetetlen okból, nekik a zuhanyzás sokkal lassabban megy. De ennek ellenére is minden lányismerősöm lefürdött minden nap, és órákat nekik sem kellett várniuk erre. Szóval csak akarat kérdése. A budik pedig hát egyrészt a megszokott toitoiok, amik szerintem viszonylag sűrűn voltak takarítva, annyira büdös se volt, de hát azért tudjuk, hogy ez csak egy mobil-wc. Viszont volt zuhanyzóban is budi, ami kb. egy iskolai wc szintjén állt. Amilyen a mosdó, olyan a törölköző.

A törölközők meg baromi jófejek voltak. Senki nem akart belém kötni, pedig ez viszonylag sűrűn előfordult, de itt mindenki pozitívan áll hozzád, megkínálnak, beszélgetnek, mintha egy hatalmas baráti társaságban lennél. És ez az igazi fesztiválhangulat. Tele az utcák mindenfelé fesztiválozókkal, ha elordítom magam, hogy "Bírjátok?", akkor már hallhatom is a reklámból ismert szlogen válaszát, hogy "Bírjátok!" vagy esetleg "Bírjuk!".

A város pedig faszányos.van egy kis sétálóutca, na az totálisan tele volt este. Velünk meg a rendőrökkel. Tényleg rengeteg volt belőlük, de senkit sem zavartak. Ihattál, ülhettél az úton, teljesen megértőek voltak. A biztonságiak a feszten ugyanígy. Nem mondom, hogy bevihettél bármit, de nem mindegyik őr értelmezte olyan szigorúan a házirendet. Rendesek és kedvesek voltak. Még a Tiszában is lehetett fürdeni. Csak jöttek a vízirendőrök és szóltak, ha túlságosan bemerészkedtél. De a partközelben nyugodtan fürödhettél, pedig elvileg tilos.

Tényleg sokan voltunk. 71 ezren. Ez rekord, el is fogyott a víz. Persze nem teljesen, csak volt egy délutánnyi vízkorlátozás. Aztán meg azon ment a para, hogy az égből kapunk akkora utánpótlást, amilyenre senki sem vágyott. De végül abból se lett semmi komoly. Úgyhogy az idő is egészen jó volt. Húú pedig, hogy aggódtunk, hogy elviszi a sátrunkat. Szüneteltek is a programok két órát.

Szólni kéne a programokról is, de annyi volt, hogy arról mind beszámolni semmi kedvem. Kaptunk Zöld Passt lehetett pontokat gyűjteni, ha szelektíven gyűjtöttél palackot, aludobozt, egyéb játékok és stb. De nézzétek meg mik voltak, hallgassátok meg a CD-t, amit kaptunk a bérlet mellé. Gyertek el jövőre! De sátorral! Mert úgy az igazi. Csak időben kell jönni. Pótolhatatlan és felejthetetlen élmény, ki kell próbálni, ha még nem tetted volna, ha pedig már volt részed benne, akkor úgyis tudod mi van.

Ja, és a bor is finom volt.

Szólj hozzá!

Címkék: koncert tokaj alkohol buli nyár hegyalja fesztivál

Dokumentumfilm az igazi válságról

2009.06.30. 10:28 blogollo

Húú milyen komoly cím. Egy videót fogok melegen ajánlani, mert megnéztem és minimum megtekinteni érdemes, elgondolkozni rajta meg annak, aki tud. Nem állítom, hogy a film igazságtartalma 100%-os, de lényegesen több értelmes - mindannyiunk által érzett - igazság van benne, mint amiket sulykolnak belénk.

A film 2 órás, és az elején szerintem eléggé koncentráció-igényes, de megéri, mert érdekes. Az alapkoncepciót már máshol is hallottam, de ilyen szinten tovább gondolva még nem. Ja, és még annyit, hogy a vége felé kiderül, hogy ez a film egy mozgalomhoz kapcsolódik, amely egy új rendszert kíván létrehozni. Ez kicsit "ijesztő" lehet, de én sokkal szívesebben élnék egy olyan rendszerben, mint ebben. Csak sajnálatosan borzasztóan naív és utópisztikusnak hat innen szemlélve.

Íme a film, jó szórakozást hozzá!

Szólj hozzá!

Címkék: érdekes politika válság dokumentumfilm

KASZA NAPOK 2009?

2009.06.14. 23:45 blogollo

Nem tudom, hogy lesz-e. Előfordulhat, hiszen a fesztivál szervezői eddig sem a gyors tájékoztatásukról voltak híresek. Tavaly júniusban is még a 2007-es állapotok voltak jelen a fesztivál honlapján. Idén is hasonló a helyzet, viszont reménykedhetünk, mert a "Fesztivál hírek" nevű link alatti dolgok szépen frissülgetnek. Tehát az oldal még él, csak azt nem értem, hogy magáról a Kaszáról miért nem írnak semmit.

De hát panaszkodni könnyű, nem hagyom magam tudatlanul. Írtam egy e-mailt a feltételezett rendezőknek (Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sport Központ), amelyben a fesztivál megrendezéséről érdeklődtem, illetve arról, hogy mikor gondolják esedékesnek az oldal frissülését.

Különben én nem aggódom. Azt beszélik, hogy lesz, és erre utal ez az oldal is. Itt azt írja vki, hogy augusztus 20-23. között kerül megrendezésre a feszt. Ámen. Röhejes, hogy így kell kutakodni utána.

Az esetleges válaszukról beszámolok.

Új: Nem tudom, hogy az én hatásomra-e, de miután levelet írtam nekik második napra rá frissült az oldal fejléce, amin immár a 2009. augusztus 20-21-22. dátum olvasható.

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál kasza

Hegyalja bérletem rövid története

2009.05.29. 12:19 blogollo

Sikerült összeszednem a pénzt május 31-ig. Mind a 12 500 Ft-ot. Nem volt könnyű. Azért kellett így sietni, hogy még a legkedvezményesebb elővételi áron juthassak hozzá. 

Így hát tegnap meg is vásároltam azt. Vetettem rá pár pillantást majd beraktam a táskámba, gondolván ne gyűrjem már össze a zsebembe. Felszálltam a buszra, leszálltam a buszról. Itthon eszembe is jutott milyen jó nekem, hogy már megvan a bérlet, nézzük csak meg. És igen, bizony, eltűnt. Nincs meg. Egy percen belül körülbelül 50x néztem meg a táskában, pánikba esve. Szörnyű érzés volt. A nyelvvizsga utáni megkönnyebbült eufória gyorsan elszállt. Valószínűleg mikor a pulóverem vettem fel a buszon, kiránthattam vele együtt. 

Tanulság: Soha, de soha ne hagyjatok el bérletet. Nem érdemes.

Továbbá: Ha bárki enyhíteni szeretne szűnni nem akaró fájdalmamon, ne habozzon, ajándékozzon nekem egy vígasz bérletet. Tudom, nem olyan lesz mint amit elhagytam. Őt már sose kapom vissza, de némileg mégis segítene elfeledni ezt az egész borzalmat.

:'(

Szólj hozzá!

Címkék: szar szívás bérlet hegyalja fesztivál

Eladó Microsoft IT Academy Student Pass

2009.04.29. 14:55 blogollo

Van nekem egy ilyen Microsoft IT Academy Student Pass kártyám. Nos, nekem erre nincs szükségem így eladnám valakinek. E kártyán olvasható kód segítségével részt vehettek 5 különböző e-learningnek nevezett tanfolyamon a neten.

Ára: 2590 Ft. Ez egy nagyon jóárasított vételár, melyet akárhogy kifizethetsz nekem, legyen az Paypal, Alertpay, sima átutalás, postai út, mind1 csak küldjed.

A következő tanfolyamokon vehetsz részt vele:

  • Database Development
  • Web Developer
  • Microsoft Windows Developer
  • Microsoft Windows Server IT
  • Microsoft Windows Client IT

A kód 2010. január 10-ig érvényes. További információk a Microsoftnál.

Szólj hozzá!

Címkék: microsoft hirdetés eladó e learning

Elment.

2009.04.14. 23:06 blogollo

Ezt nem lehet kihagyni. Ha netalántán elfelejteném valaha ezt az embert - és nyugodtan mondhatjuk, hogy ezt a korszakot, - maradjon valami nyoma legalább itt szerény kis blogomon.

Gyurcsány Ferenc. Mit éreztek ha ezt a nevet olvassátok? Statisztikailag a túlnyomó többségnek semmiképp sem lett e nevet olvasván jobb kedve. Ez az ember, habár nem csinált semmit, mégis teljesen átforgatta és alapjaiban megváltoztatta a magyar politikai életet. Ebben nem csak ő vett részt, de mindenképp az ő hatására történtek itt a dolgok. Gondoljunk csak arra, hogy voltak-e előtte ilyen méretű és brutalitású utcai tüntetések? "Gyur-csány ta-ka-rodj" kiabálás se volt nyílván. De reformnak becézett esztelen kalapálás se. Ha másra nem arra mindenképp rájöttünk kormányzása alatt, hogy itt nagy bajok vannak. Nagy bajok vannak az egészségügyben, oktatásban és felfogtunk talán, hogy változtatásra van szükség. A baj az, hogy csupán annyit sikerült elérni, hogy a reform szó hallattán az embereknek feláll a hátukon a szőr. Talán rájöttünk arra is, hogy nagy baj van akkor amikor az ország nagy többsége szó szerint utálja a kormányfőt és ez ellen nem tehet gyakorlatilag semmit. De rájöhettünk arra is, hogy egy buta népszavazással egy egész - egyébként szintén átgondolatlan - reformot meg lehet buktatni.

A tapasztalatok nyílván személyenként és pártállásonként változóak. De én azt hiszem, hogy a fent felsorolt dolgok minden józan ember fejében felvetődtek. Utálatos időszak volt ez, és szar. Elegem van, és elege van mindenkinek az egészből. A feszültségből, az ellentétekből. Jut eszembe van már nekünk Magyar Gárdánk is. Ilyen se volt. Igaz olyan se, hogy rendőrök vigyenek el valakit egy transzparens miatt.

Beszélhetnék én itt kilométer autópályákról, meg arról is, hogy ezeket milyen drágán építettük és hogy hitelből. Írhatnék az államadósságról, deficitről, IMF-ről, de azt hiszem, hogy az átlagpolgárt nem ezek érdeklik. Akik kint szoktak lenni a Kossuth téren, őket egyiküket sem az államcsődtől való félelem vitte ki az utcára. Hanem ez a közmorál. Ez az egész tudjukmi. Most írjam, hogy Magyarország-feeling? Hogyisne, a szégyen megölne.

Írásom mondanivalója nincs, csak elszámolok itt magamban, magamnak, de egyben azért legyünk biztosak. Még semminek nincs vége. Én a választásokat várom. Előrehozottat akarnék. De nem azért, mert várom a Megváltót. Arra szarok. Csak, hogy fordítsuk már meg a lemezt. Ne ugyanezeket halljam anyázni, cseréljenek helyet. Látni akarom azokat az arcokat védeni saját pártjukat miközben egyértelmű böszmeséget csinálnak, akik eddig szidták a mocskos kommenista liberalista zsidó kormányt. Csakúgy poénból. Én már senkitől se félek. Ennél rosszabb már úgyse jöhet? Vagy mégis? Állok elébe.

Csakhogy azért ne legyen ilyen szomorú a zárszó. Én azt vallom, hogy habár országgyűlési választások csak 4 évente vannak, ez nem azt jelenti, hogy csak ennyi alkalmunk van alakítani jövőnket. Sőt. Legyetek ilyen izék, lokálpatrióták. Áá nem kell annak lenni se. Csak fogjuk fel, hogy nap, mint nap döntéseket hozunk. Amikor egy terméket veszünk meg, amikor eldobjuk a szemetet az utcán, amikor kimegyünk a Kossuth térre, mikor gyereket csinálunk és mindig minden tettünkkel szavazunk. Az ország sorsát nem az a pár balfasz alakítja. Hanem mi, meg még pár millió balfasz velünk együtt (de ezeket a balfaszokat most hagyjuk). Na szóval van remény, és kibírjuk ezt is, csak világosság legyen a fejekben, józan ész, tisztán látás, tenni akarás és egy jó adag humorérzék, hogy ne essünk depresszióba a nagy K betűs életben.

Viszlát Fletó!

Ui: Be fogsz kerülni a történelem könyvekbe, basszameg!

Szólj hozzá!

Címkék: blog politika mszp fidesz gyurcsány szdsz hülye címke zsidó cigány kossuth tér torgyán józsef sziasztok balfasz magyar gárda elment független kisgazda párt meg mittudomén

Bugyival vagy anélkül?

2009.04.06. 20:24 blogollo

A múltkoriban beszélgettem barátnémmal és kiderült, hogy ő bizony mindig bugyiban alszik.(Eddig ugyanis még nem volt olyan alkalom, hogy én hagytam volna megnyilvánulni e számomra furcsa szokását:) Nos, ez engem oly mértékben meglepett, hogy azonnyomban közvéleménykutatást indítottam saját msn-partnereim körében. A kutatás során csak hölgyeket kérdeztem, valahogy szívesebben faggatózok nőket alsónemű témában, mint férfiakat. Viszont arra buzdítok minden csajt, hogy faggasson ki minket is a témában, kiváncsi lennék rá. Megsúgom, - bár ez talán kikövetkeztethető megdöbbenésemen - én nem hordok soha és nem is hordtam alsógatyát alváshoz. Nem értem ugyanis, hogy minek. Nélküle sokkal kényelmesebb. Szerintem.

Házifelmérésem a következő eredményhez vezetett:

Bugyiban alvók: 12

Bugyi nélkül alvók: 2

Habár a minta meglehetősen csekély mennyiségű volt, a különbség mindenképp számottevő. Azt a két szimpatikus hölgyet innen is csókoltatom.

Most pedig rajtatok a sor! Ha nőnek érzed magad, vagy hordassz bugyit, szavazz!

Szólj hozzá!

Címkék: szavazás nők bugyi

Néhány szó a Samsung vincseszterekről

2009.03.11. 17:55 blogollo

Az már eldőlt, hogy én Samsung vincsit többet nem veszek. Valahogy nem győztek meg. Lehet csak a véletlen műve, de azért ez már egy kicsit annál talán több.

2006 tavaszán (sajnos már pontosan nemtom mikor) vásároltam egy 80 GB-os SP8042N típusú Samsung merevlemezt. Már alapból csak azért vettem, mert nagy bénaságomból adódoan tévesen úgy ítéltem meg, hogy az amúgy hatalmas tárkapacitású 20 GB-os Quantumom elromlott. Később kiderült, hogy dehogy (csak el volt hajolva az egyik érintkező). De nem baj hát jól jött az amúgy is. Még mielőtt bármit is mondanék egy dolog szóljon a Samsung mentségére: 3 év garancia. Ha ez nem lett volna nem is tudom mi lett volna. Ugyanis volt szükség a szolgáltatásra bőven. Először egészen sokáig kb. 1 évig bírta. Kicserélték, jó rendben. Ez tehát körülbelül 2007 tavasza. Ugyanezen év szeptemberében már újra a szervízben volt. Megjegyzem a vincsit minden alkalommal cserélték. Ezután ismét egészen sokáig húzta, legközelebb csak újabb kb. 1 év után csesződött el.

A hibajelenség egyébként csupán annyi volt, hogy elindulásnál csak 10. alkalomra ismerte fel a gép, de ezután is lefagyott, ha úgy érezte.

Na tehát 2008 novemberében járunk. A 3. meghibásodásnál. Beadtam, karácsony előtt szóltak, hogy kész. Hazaviszem, berakom.... éééééééééés... NEM JÓ! Igen, a következő, 4. meghibásodás 0 napon belül megtörtént. Szart adtak vissza. Más volt, mert észrevettem, de ugyanolyan szar. Nem lehetett megformázni. Természetesen visszavittem és elmeséltem neki ezt a kedves történetet, amire az volt a reakciója, hogy sajnos ez már régi (IDE) és csak szar van belőle. Mondom jóvan, nem kell nekem IDE, jó a SATA is. 2009. február 3-án megkaptam. Egy újabb típust, és ez most éppen üzemel. De lehet, hogy mire most olvasod már rég a szervízben van. Jelenleg a másik Samsung vincsimmel vannak kisebb gondok, de az még egyszer se volt rossz, az SATA-s és 160GB-os és már több mint 2,5 éves. Továbbá mindkét monitorom is Samsung, egyikkel sem volt még problémám.

A már említett 20GB-os Quantumom 8 éves, naponta üzemel és semmi baja. A következtetést mindenki vonja le maga, én inkább nem kockáztatnék még1x.

Szólj hozzá!

Címkék: pc szar homár merevlemez winchester vincseszter