HTML

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

Hirdetés

Mi ez?

A BlogOlló agyafúrt és egyben fantáziadús kifejezés a blog, illetve az olló szó összetételével arra próbál célozni, hogy egy "blogoló" írja. Az olló elnevezésű szerszámhoz semmi köze, bármiféle egyezés ezzel az eszközzel csupán a véletlen műve. Egyébként jelzi az író hatalmas fantáziáját, ami akkor ütött belé amikor megkérdezte tőle a blog, hogy hogy hívják majd őt. Fogok majd ide írni mindenféle agyleépítő baromságot, de egyaránt megtalálhatóak lesznek itt igen komoly hangvételű elmélkedések is. Tulajdonképpen ez a blog egyáltalán nem értetek van, hanem értem, hogy szórakoztassam magam punnyadós kedvemben. Ha megnézed akkor még hasznosan is töltöttem az időmet.

Keresés

 

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • Julian: @UDM: Pegida Hungary (2015.04.03. 20:39) Alapítsunk pártot!
  • Mihály Károlyi: nekem pont olyan egerem van amiről a téma szól azzal a különbséggel hogy usb 2.0ás kivitel. ha jól... (2013.06.27. 05:38) Trust - A megbízható egér
  • gyopar-: Néhány balfék biztos kimagyarázza, hogy miért jó ez a könyv. Már várom, komolyan... (2010.07.28. 14:42) Egy tényleg kaki könyv
  • just_another_zombie: én csatlakoznék :) ...végre egy pártprogram, aminek van értelme :) (2009.12.19. 14:10) Írtsuk ki a dohányosokat!
  • Advocatus_Diaboli: A kárcásony meg és a hűsvét sem magyar ünnep. :-) Azokkal miért nincs bajotok. Sőt a kereszténység... (2009.08.26. 13:00) Helló ween!

Pezsgő, petárda, főttvirsli

2007.12.29. 19:19 blogollo

Melyik a kakukktojás a fenti felsorolásban? Na, na? Hát a petárda! Hogy miért? Mert a pezsgővel és a főttvirslivel szemben, a petárda birtoklása, használata, árusítása, vásárlása illegális. Ám nem volt ez mindig így.

2003-tól 2005 novemberéig, vagyis két Szilveszteren át szabad volt petárdázni. Emlékszem azokra az időkre, nem kellett rejtegetni, félni, hogy van-e rendőr a közelben. Most kell. A különbség csupán ennyi. A főérv az volt 2005-ben a betiltás mellett, hogy az emberek nem képesek tolerálni azt a - szerintem csekély - kellemetlenséget, amit a petárdák okoznak. Szép dolog. Látszik mennyire vagyunk toleránsak. Sipítoznak az öregasszonyok, ugatnak a kutyák, mert robban vmi. Biztos mély nyomot hagyott bennük a világháború, és azóta is rettegéssel tölti el őket a puskapor szaga, hát még a hangja. Egy nap!!! Egy éjszaka, kérem. Ne mondja nekem senki, hogy Szilveszterkor ez zavarna bárkit is olyan kibaszottmód. Aki ilyenkor otthon ül, és azzal tölti az idejét, hogy számolja a robbanásokat meg ordibál kifelé a hülyegyerekeknek, az meg is érdemli. Társadalmuk jelentős része gondolkodik eképpen az ügyről. Igen, miattuk lett betiltva. A "többség dönt elv" ilyenkor kudarcot vall. Amikor a többség dönt, az általam oly sokat hangoztatott tolerancia nem érvényesül. Nagy szükségünk lenne pedig rá, széles e vidéken.

Másik érv a balesetveszély volt. Ez baromság. Aki életében nem robbantott még petárdát, az mondja, hogy veszélyes. Én szörnyen sajnálom azokat a szerencsétlen hülyéket, akik mások szemébe dobálják, vagy a szájukba teszik a petkót, de nekem hozzájuk semmi közöm. Történnek balesetek, mint minden más esetben, mikor felelőtlenül, az előírásokat megszegve használnak dolgokat. Miattuk én ne szívjak. Az pedig ismét bebizonyosodott, hogy a tiltás nem vezet sehova. 2004-ben Újévkor, az első olyan Szilveszter után, amikor legális volt a cucc (csak a szóismétlés elkerülés végett) az [origo] ezt írta:
"Petárda-baleset egy történt a fővárosban: az arca sérült meg könnyebben annak a kilencéves kisfiúnak, akit eltaláltak egy petárdával. Győrfi Pál elmondta, hogy előzetes várakozásaiknak megfelelően a jogszabály-változások nem növelték a petárda-balesetek számát, mert komoly veszélyt általában a házilag készített vagy nagy hatóerejű pirotechnikai eszközök jelentenek."
Erről ennyit. Egyébként ahogy azt mondtam, az idézetben is a hanyag, idióta használat következménye volt az, az egyetlen fővárosi baleset, ami történt.
A pezsgő is nagyon sok szemsérülést okoz évente, tiltsuk be! Arról nem is beszélve, hogy a tűzijáték is veszélyes. Azt persze lehet. Most vmit vagy tiltunk, vagy nem.
Tehát a tiltással az égvilágon semmi se oldódott meg, de legalább most már csak az illegális bevizsgálatlan petárdák közül lehet válogatni. Úgyhogy nagyon jó. Ja és ez nem liberalizmus, ez tolerancia.

/Kellemes Szilvesztert és még Boldogabb Újévet Nektek!/

1 komment

Címkék: tolerancia társadalom tűzijáték szilveszter petárda

A bejegyzés trackback címe:

https://blogollo.blog.hu/api/trackback/id/tr80278429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy elkeseredett pyros 2008.11.01. 21:33:15

Ez igy van mas orszagokban vehetnek cobra33 meg la bombat(mind a ketto akkorat szol mint 4 mega es megis egybe vannak az emberek)Ja es az aki hulye az haljon meg ilyenek hogy kezebe tartja meg ilyenek LOLEs akkor nekem is beszologat a szomszed asszony hogy ne pyrozzak mer zajos engem ennyi erovel a hulye kutyajanak az egesz eszakaji ugatasa zavar ami viszont nem csak szilveszterkor csinalja hanem egesz evben TILTSUK BE A KUTYAKAT;D
süti beállítások módosítása