Barnatejföl-krém
Hozzávalók:
-kenyér (minden háztartásban akad)
-tejföl
-instant kakaó
-margarin (nem széria, csak extra)
-Update (nem Norbi): a Fogorvosok és Diabetikusok Szövetségének ajánlásával tehetünk bele egy kis porcukrot is
2. Végy egy tányért és útközben vegyél magadhoz egy kést is!
3. Fogd meg a kenyeret és vágj le belőle tetszőleges mennyiségű szeletet (több szelet=több munka, viszont több energia, de a több munka=több energiafelhasználás. Jól fontold meg!) Szeletelt kenyér esetén ez a lépés kihagyható.
4. Hűtő kinyit >> margarin, tejföl kivesz >> hűtő bezár (ne felejtsük lekapcsolni a hűtő világítását!)
5. Kenyerünket kés segítségével megkenjük margarinnal.
6. Az előzőleg kivett tejfölbe annyi kakaóport teszünk, amennyi világosbarna színezetűvé varázsolja az alapesetben fehér tejterméket.
7. Összekutyul.
8. Ismét szükségünk lesz a késre (Figyelem! 18+ Kés, villa, olló gyerek kezébe nem való!). Rákenjük ezt a lenyűgöző ízvilágú krémet a kenyérre.
9. Feltöröljük kicsorgott nyálunkat.
10. Neki esünk jó étvággyal.
10 lépés és mégis milyen mennyei. Ó istenem, ha rágondolok még most is összeszorul a gyomrom. Vmiféle turórudis vagy joghurtos beütése van. Nemtom nem találom a megfelelő kifejezést. Eredetileg ezt palacsintába szántam, szal nyugodtan lehet belenyomatni abba is.
(A szerkesztő: Kicsit sok a zárójel, nem gondolod?)