HTML

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

Hirdetés

Mi ez?

A BlogOlló agyafúrt és egyben fantáziadús kifejezés a blog, illetve az olló szó összetételével arra próbál célozni, hogy egy "blogoló" írja. Az olló elnevezésű szerszámhoz semmi köze, bármiféle egyezés ezzel az eszközzel csupán a véletlen műve. Egyébként jelzi az író hatalmas fantáziáját, ami akkor ütött belé amikor megkérdezte tőle a blog, hogy hogy hívják majd őt. Fogok majd ide írni mindenféle agyleépítő baromságot, de egyaránt megtalálhatóak lesznek itt igen komoly hangvételű elmélkedések is. Tulajdonképpen ez a blog egyáltalán nem értetek van, hanem értem, hogy szórakoztassam magam punnyadós kedvemben. Ha megnézed akkor még hasznosan is töltöttem az időmet.

Keresés

 

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Julian: @UDM: Pegida Hungary (2015.04.03. 20:39) Alapítsunk pártot!
  • Mihály Károlyi: nekem pont olyan egerem van amiről a téma szól azzal a különbséggel hogy usb 2.0ás kivitel. ha jól... (2013.06.27. 05:38) Trust - A megbízható egér
  • gyopar-: Néhány balfék biztos kimagyarázza, hogy miért jó ez a könyv. Már várom, komolyan... (2010.07.28. 14:42) Egy tényleg kaki könyv
  • just_another_zombie: én csatlakoznék :) ...végre egy pártprogram, aminek van értelme :) (2009.12.19. 14:10) Írtsuk ki a dohányosokat!
  • Advocatus_Diaboli: A kárcásony meg és a hűsvét sem magyar ünnep. :-) Azokkal miért nincs bajotok. Sőt a kereszténység... (2009.08.26. 13:00) Helló ween!

Éljen Ön is 200 évig!

2007.11.07. 20:13 blogollo

Rájöttem hogyan tudnám meghosszabbítani az életem. Szeretném ezt most veletek megosztani. Már most megjegyzem, írásom ezúttal abszolút tudományos jellegű, Gugli felhasználásával készült.

De szeretnék én is hej, jósokáig élni. Biztosan ti is. Habár nem biztos, hogy érdemes olyan nagyon sokáig, de most a halhatatlanság a célunk. Magyarországon a születéskor várható átlagéletkor nőknél 76,5 év, férfiaknál 68,2. Vagyis, ha mázlink van és nem csap el a busz, és még a géneink is a jobbak közül valók, akkor eddig eléldegélünk. De nekünk ennyi nem elég. Miért is lenne? Igazunk van. Japánban, ahol a legjobb ez az adat, például a férfiak 77, a nők 87 évig élnek átlagosan. Tehát durván min. 10 évet még rálehetne húzni. Hát húzzunk rá. A nők meg tovább élnek úgyis, ne is küzdjünk. Habár nagyon okos szakértők szerint az ok: a nők jobban vigyáznak magukra, és jobban ügyelnek az egészséges életmódra, ezért nagyobb eséllyel élnek tovább. Ugye nem gondolják komolyan a kedves szakértők, hogy a világon mindenhol azért élnek tovább a nők, mert ők a női magazinok bio rovatát olvassák? Józan paraszti ésszel is logikus, hogy az evolúció során (vagy isten tervezőasztalán) azért "kaptak" több évet, mert nekik fel kell nevelni a gyereket, szülniük kell. Persze lehet, hogy a parasztok hülyék, de hogy a szakértők is azok, az biztos. Én úgy tudom, hogy a nők főznek, és a főztüket esszük mi, férfiak. Így van megírva a DNS oszt jónapot. Na, de...

Mit (ne) tegyünk?


Csapból is ez folyik, hát ne dohányozzunk. "Egy átfogó brit tanulmány szerint 10 évvel korábban halnak meg azok, akik dohányoznak." Ez +10 évet jelent. Van ahol 20-at, 25-öt vagy épp 7 évet írnak. (Persze ez a statisztika csak akkor igaz, ha amúgy 40 éven át napi egy dobozzal szívnánk, de erről már ritkán esik szó.) De számoljunk tízzel. Már utol is értük japán barátainkat. De nem állunk meg!

"8 évvel tovább élnek azok a férfiak, akik nem magányosak, családi közösségben élnek. De igaz a hölgyekre is, a családközösségben élő nők 4 évvel tovább élnek magányos társaiknál." (eddig ugye +18, illetve +14 év) Egyébként a szerelmesek is tovább élnek, erre nincs pontos adat, úgyhogy ezt vegyük a családi életnek.

"Fogyassz kevés állati zsiradékot (hús, kolbász, vaj), helyette viszont minél több zöldséget, gyümölcsöt és magokat. A nem szélsőségesen vegetáriánusok maradnak a legegészségesebbek: ritkábban betegszenek meg, és a statisztikák szerint 5 évvel tovább élnek." (+23 év, +19 év)

"Azok, akik a leggyakrabban éltek át orgazmust, kétszer olyan tovább éltek, mint akik kevesebbet szexeltek." (hát ezt inkább haggyuk)

"Egy amerikai tanulmány szerint akik csak 6-7 órát alszanak naponta, tovább élnek." (kezd viccessé válni a dolog)

"A körte formájú teltebb nők tovább élnek, mint a gebék, vagy az alma alakú dundik, derült ki egy új dán felmérésből. A koppenhágai orvosok emellett azt is megfigyelték, hogy a szélesebb csípővel rendelkező nőket inkább elkerülik a szívbetegségek, mint a vékony csontúakat. A kutatók szerint ennek fő oka az lehet, hogy a csípőn felhalmozódott zsír gyulladáscsökkentő anyagokat termel." Hát persze:D:D:D Biztos az lehet az oka. Most akkor legyünk kövérek? Na, de mi egészségesen táplálkozunk.

"Ősi csontvázleletek vizsgálata megerősítette azt a tényt, mely szerint a magas emberek tovább élnek az alacsonyabbaknál." Ez kész. Kár, hogy nincs megadva a bónusz év. Vagy hogy +7 év/átlagmagasság+5 cm

"Amerikai tudósok megállapították, hogy a vörösbor véd a szélütéstől, napi két pohár megelőzi a bajt." Háhá! Tehát inni is lehet? Húú egyre zavarosabb. Eddig a vörösbort a szívre ajánlották, most pedig az agyra.

"Egy tanulmány nemrég kimutatta, hogy azok a nők, akik a családi veszekedések során inkább csendben maradnak, hamarabb halnak, mint azok, akik kiadják magukból a dühüket. A depresszió és az irritábilis bél szindróma is sokkal gyakrabban fordul elő ilyen nők esetében." :D:D:D:D:D:D:D:D és ez nem vicc!

"David P.J. Osborn a londoni Royal Free and University College Medical School szakembere úgy véli: azok között, akik elmebetegségek elleni gyógyszereket szednek, jóval magasabb annak a valószínűsége, hogy szívbetegségben halnak meg." Gyógyszereket se egyél! A kockázatokról és mellékhatásokról kérjük, olvassa el a betegtájékoztatót...

"Évente hétszázan halnak meg gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító szerek mellékhatásai miatt." Na mondom én.

"A mozgásszegény életmód, és a számtalan plusz kiló szív- és érrendszeri problémákhoz, illetve diabéteszhez vezethet."

"Folyamatosan nagy mennyiségű alkohol fogyasztása tönkreteszi a májat, az idegrendszert, a szívet, az agyat, magas vérnyomást, szexuális problémákat, daganatos megbetegedéseket okoz."

"A dohányzás például az étkezés után keletkező fáradtság és álmosság leküzdésére is alkalmas. Az emésztőmirigyek és belek működése fokozódik, így elősegíti az emésztést. A dohányzás mellékvesére gyakorolt hatásával fokozhatja a vércukor mennyiségét, emelheti a vérnyomást, csökkentheti az éhségérzést, valamint a hasi vérerek szűkítésével növelheti az agy vérellátását, ezáltal a szellemi munkát segíti elő." Nocsak, nocsak.

Egy magyar kutató megállapította, hogy az amerikai és a brit kutatók hülyék. Idétlen kutatásokra igényelnek pénzt, aztán addig kutakodnak még vmi ökörséget be nem bizonyítanak. Valóságtartalmúk erősen megkérdőjelezhető, ebből adódóan elhülyülést okozhat. Továbbá azt a közhelyes tényt is igazolta, miszerint az élet káros az egészségre. Valamiben muszáj meghalni. Azt tapasztalta, hogy az emberek életük meghosszabításával kapcsolatban (meg egyébként is) bármit hajlamosak benyelni. Naívan azt képzelik, elkerülhetik a végzetüket. Elmélete szerint egészséges életmód nem létezik, hiszen az ember öregszik, koszos levegőt lélegez, E-számos élelmiszereket eszik, nem mozog eleget, túl sokat alszik, kövér, egyedül él, keveset dug, nem eszik magvakat meg gyümölcsöt, sokat sörözik, dohányzik, passzív dohányzik, idegeskedik, stb.

Éljenek a magyar kutatók, éljek én! Sokáig. Majd ezeket mind befogom tartani és akkor biztosan 200 évig fogok élni. Vagy elüt a busz. De legalább megpróbáltam. Az más kérdés, hogy bekattantam a brit kutatók sokszor egymásnak ellentmondó tanácsaitól és mással nem is foglalkoztam egész életemben csakhogy éljek jósokáig, bioboltokba járkáltam, gyúrtam, meg a faszom, aztán elfelejtettem élni. Továbbá érzem itt is a pénz szagot. Miért pont itt ne érezném? Az egészséges jelzővel sokmindent el lehet adni, az emberek meg megveszik, mint életelixírt. Félnek. Oszt még azt se tudják, hogy van-e élet a halál után. Hogy kell-e félni egyáltalán. Vagy hogy nem találják-e fel addig a rák ellenszerét. Ne higgyük, hogy mi döntjük el meddig élünk. Igyekezzünk, együnk almát meg minden, de azért ésszel. Azt se felejtsük el, hogy nincs csakrossz meg csakjó. Ami jót tesz ennek, rosszat tesz annak. Ami kismértékben orvosság, nagymértékben méreg. Mindennek van mellékhatása. A statisztikákkal meg köztudottan azt igazolunk, amit akarunk.
Ugyanakkor felvetődik a kérdés, hogy akkor miért élnek a japók oly sokáig? Nem tudom. De az tény, hogy a történelmileg szerencsésebb országokban nagyobb a várható életkor. Ehhez nyílván az agyonsulykolt okok mellett az egészségügy is hozzjárul. Meg hát nyílván vannak eltérések, nem lehet mindenhol ugyanannyi ez az érték. A véletlen mellett rengeteg egyéb dolog befolyásolja. Az én kutatásom ezzel véget is ér.

Szólj hozzá!

Címkék: élet halál alkohol társadalom vicces egészséges életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://blogollo.blog.hu/api/trackback/id/tr66221717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása